

Det verkar jättemycket när man lägger i det i kastrullen, men efter en och en halv timmes kokning har smakerna gift sig med varann. Mustigare än ärtsoppa men ändå mild.ĭe örtkryddor jag använde var en maxad variant, med en matsked av varje av flera sorter till fyra liter soppa.

Smaken blev djup med en del jordtoner (i bästa mening). Men det blev inte sämre, bara lite annorlunda än jag hade planerat. På alltihop ligger inlagd rödkål och lök tillsammans med färsk kungsmynta.Įgentligen hade jag inte tänkt mixa soppan slät men de här ärterna behövde längre koktid än vanligt, så för att inte koka sönder övriga ingredienser så avbröt jag och mixade alltihop i stället. Smaksatt med Lea & Perrins välkända vinägerkryddsås. Massor med torkade örtkryddor av flera olika sorter, se bild nedanför. Drygt hälften av innehållet är lök, rödkål, morot och broccoli. Det här är en mixad ärtsoppa men bara delvis med ärter.
